"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid*
*Verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Woonachtig*
Door mijn rekeningnummer in te vullen geef ik toestemming voor automatische incasso van 30,- per jaar.
Akkoord voorwaarden en privacybeleid*
*Verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inductiekookplaat

Nieuwsberichten | 26 september 2022 | 05:09

Het bedienen van de kookplaat door middel van de aanraaktoetsen is even wennen als u andere bediening gewend bent. Leg uw vingertoppen plat op de toetsen voor het beste effect. U hoeft niet hard te drukken. De kookplaat zal niet inschakelen als uw huisdier over de toetsen loopt. 

Op de inductiekookplaat kan alleen gekookt worden met pannen die geschikt zijn voor koken op inductie. Gebruik geen pannen op de inductiekookplaat waarmee al eerder op gas is gekookt. 

Om de kookplaat aan te zetten raakt u de Aan/Uit-toets aan en houdt deze vast totdat u een geluidssignaal hoort. Plaats een geschikte pan op één van de kookzones en selecteer de kookzone die u wilt gebruiken. De kookzones hebben 9 niveaus en een power niveau. Met de plus toets verhoogt u het niveau en met de min toets vermindert u het niveau. Bent u klaar met koken? Zet dan de vermogensstand op nul om de kookzone uit te schakelen. Na het uitschakelen ziet u een H op het display verschijnen. Dit betekent dat de kookzone nog heet is. De hoofdletter H veranderd in een kleine letter h als de zone minder warm is geworden en verdwijnt wanneer het oppervlak is afgekoeld tot een veilige temperatuur. 

Met de kookzone heeft u ook de mogelijkheid een keukentimer te gebruiken. Schakel de kookplaat in en raak de timertoets aan om de timer in te schakelen. Op het display van de timmer knippert de nul. Selecteer binnen 10 seconden de kookduur met de plus en min toets. De keukentimer is nu ingesteld. De timertoets kan ook gebruikt worden als kookwekker. 

Met de PowerBoost-functie kunt u een grote pan water sneller opwarmen dan met de hoogste kookstand 9. Deze functie kunt u op alle kookzones gebruiken maar niet als andere kookzones in gebruik zijn. U kiest een kookzone en selecteert daarna de BOOST toets. Op het display ziet u een b verschijnen. De PowerBoost functie is geactiveerd. Door opnieuw de kookzone te selecteren en op de BOOST toets te drukken schakelt de kookzone naar kookstand 9 en kunt u vervolgens de kookzone weer met de plus en min toets bedienen. 

Wij adviseren u na elk gebruik de kookplaat te reinigen. Zo voorkomt u beschadigingen aan de glasplaat. Activeer het kinderslot voordat u de kookplaat gaat reinigen. Schakel de kookplaat uit en houd de sleutel-toets ongeveer 4 seconden ingedrukt. Het sleutelsymbool blijft circa 10 seconden branden. Gebruik géén bijtende reinigingsmiddelen, staalwol, schuursponsjes of andere scherpe voorwerpen om het apparaat te reinigen; om krassen te voorkomen. Gebruik een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel zoals bijvoorbeeld afwasmiddel om het apparaat te reinigen. Droog het apparaat af met een stukje keukenrol of doek. Zie voor zwaar bevuild glas de handleiding van Bosch. 

Na het reinigen zet u het kinderslot weer uit door ongeveer 4 seconden de sleutel toets ingedrukt te houden.