"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid*
*Verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Woonachtig*
Door mijn rekeningnummer in te vullen geef ik toestemming voor automatische incasso van 30,- per jaar.
Akkoord voorwaarden en privacybeleid*
*Verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ventilatie

Nieuwsberichten | 26 september 2022 | 05:09

Uw woning is aangesloten op een centraal mechanisch ventilatie systeem met warmte terugwinning. Het ventilatiesysteem werkt automatisch en kunt u niet zelf bedienen. 

Hoe werkt het ventilatiesysteem?
In uw woning zijn ronde ventilatieventielen aanwezig in de keuken, woonkamer, badkamer en slaapkamer. Deze zijn aangesloten op het ventilatiekanaal. Op het dak zijn de ventilatiekanalen aangesloten op een luchtbehandelingskast. Via deze kast wordt de buitenlucht aangezogen en de lucht van binnen afgevoerd. De afgezogen lucht (warm) en de toevoer lucht (koud) stromen langs elkaar heen en worden niet met elkaar vermengd. 

In de keuken en badkamer wordt lucht afgezogen en in de woonkamer en slaapkamer wordt lucht ingeblazen. In de luchtbehandelingskast op het dak wordt de warmte van de afgevoerde lucht gebruikt om de aangezogen buitenlucht voor te verwarmen. De warme lucht gaat dus niet zomaar verloren en dit bespaart energie. Uw afzuigkap is een recirculatiekap en is niet op het ventilatiesysteem aangesloten, u leest hier meer over bij het onderdeel keuken. 

Het is belangrijk om de ventilatieventielen minstens 4 keer per jaar schoon te maken, Dit dient u zelf te doen door met een vochtige doek het ventiel al te nemen. Het is niet de bedoeling dat u het ventiel eruit haalt, indrukt of anderszins dichtzet. Dit kan de werking van de ventilatie bij u en/of uw buren beïnvloeden. 

Mechanische ventilatie
Houdt de badkamerdeur dicht tijdens het douchen, de vochtige lucht wordt dan beter afgezogen omdat er geen lucht vanuit de gang wordt afgezogen.