• Elkaar ontmoeten

  Binnentuin

  Soms staat het weer het niet toe om naar buiten te gaan. Een griepje ligt zo op de loer. Maar het gevoel van buiten kan je hier wel ervaren! Een groen paradijs binnen. Met een jungle van planten, zitjes en een leestafel is het hier heerlijk vertoeven ‘buiten’.

  Soos van Toen

  In de bruisende “Soos van Toen” komen de bewoners en buurt gezellig samen om iets te drinken, te praten of om met elkaar te kaarten. Elke week wordt er een “Happy Ouwer” georganiseerd waar bewoners en buurtgenoten samen komen.

  Familiekamer

  Deze kamer biedt de mogelijkheid om lekker even bij elkaar te zijn. Voor kinderen is er vermaak, er kan lekker gegeten worden aan een lange tafel en er kan ongestoord gesproken worden met elkaar omdat de ruimte afgesloten kan worden.

  Huistheater

  Deze ruimte is een genot voor de oren. Alles op het gebied van muziek is hier te vinden. Er hangen niet alleen muziekinstrumenten aan de muur en er staat een piano, er staat ook een mooie platenspeler met een interessante collectie. Maar het is ook mogelijk om in een comfortabele stoel te luisteren naar Spotify. Eigenlijk werkt dat heel makkelijk en zo ontdek je elke keer weer nieuwe muziek.

   

  Leefkeuken

  Eigenlijk is dit het kloppende hart van het huis. Hier komt iedereen in de ochtend een kopje koffie drinken (voor een kleine bijdrage kan je hier heerlijke koffie maken van vers gemalen bonen), worden dagelijks taarten gebakken voor bewoners en er vinden regelmatig kookworkshops plaats. Ook kan je de ruimte boeken als je met een aantal bewoners samen wilt koken. De keuken heeft de uitstraling van een ouderwetse, gezellig leefkeuken, maar is wel voorzien van alle moderne gemakken.

   

  Tot uw dienst

  Wil je even iemand onder vier ogen spreken? Of zijn er spreekuren ingepland. Dan kan dat in de ruimte die we ‘Tot uw dienst’ hebben gedoopt.

  Kluswerkplaats

  Dit is het schuurtje in de achtertuin, maar dan met eindeloze mogelijkheden. Er staat een grote werkbank, op de wanden aan de muur hangt gereedschap en in kleine bakjes zijn alle schroefjes netjes opgeborgen. Hier wordt heerlijk geklust. Als er bij een bewoner iets stuk is, dan wordt het naar deze werkplaats gebracht.

  Als er een nieuwe bewoner in het gebouw komt wonen, wordt er een wensenlijst gestuurd voor gereedschap. Zo vult de werkplaats zich steeds weer opnieuw aan.