"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid*
*Verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Woonachtig*
Door mijn rekeningnummer in te vullen geef ik toestemming voor automatische incasso van 30,- per jaar.
Akkoord voorwaarden en privacybeleid*
*Verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afzuigkap in de keuken

Nieuwsberichten | 26 september 2022 | 05:09

Uw keuken is voorzien van een recirculatiekap met vlies-vet en koolstoffilter. Dit betekent dat de kookluchtjes worden opgezogen, gefilterd en de gefilterde schone lucht weer terug de keuken ingeblazen wordt.

Het is niet toegestaan om een afzuigkap aan te sluiten op het ventilatieventiel in de keuken. Aan de voorzijde rechts zit een schuifknop voor de ventilator. Met deze knop stel je de gewenste stand in. Aan de linkerzijde zit een schuifknop voor de verlichting.

U kunt de afzuiging op 3 standen zetten. Stand 1 is laagste stand en 3 is hoogste stand. Schuif de knop weer op stand 0 om het apparaat uit te zetten. Met de linker schuifknop op stand 1 zet u de verlichting van de afzuigkap aan. Zet de knop op stand 0, om de verlichting uit te zetten.

Vervangen filter
Het rooster onder de afzuigkap heeft een vlies-vetfilter. Afhankelijk van het gebruik is het advies om het vlies-vetfilter om de 2 maanden te vervangen. Verwijder het rooster door aan de hiervoor bestemde hendeltjes in te drukken en het rooster voorzichtig naar achteren te begeleiden. Maak de metalen klemdraden los, u kunt het vlies-vetfilter nu vervangen en de draden weer terug klemmen.

Uw afzuigkap is voorzien van koolstoffilters. Het koolstoffilter moet minimaal iedere vier maanden worden vervangen. Koolstoffilters zijn niet uitwasbaar voor hergebruik, vervang het filter daarom tijdig. Voor het vervangen van de koolstoffilters dient u een aantal stappen uit te voeren. Verwijder eerst het rooster. Verwijder daarna de koolstoffilters van de motor en bevestig de nieuwe koolstoffilters aan de motor. Plaats de metalen vetfilters weer terug. De koolstoffilters zijn nu vervangen.

Vervangen lampen
In de afzuigkap zitten lampen. Deze kunnen gedurende het gebruik kapot gaan. U kunt deze lampen zelf vervangen. De lampen hebben een fitting E14. Voor het vervangen van de lampen moet u eerst het rooster losmaken. Schroef vervolgens de lampen los en vervang ze door nieuwe lampen met dezelfde specificaties. Plaats het rooster weer terug. De lampen zijn nu juist vervangen.