"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid*
*Verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Woonachtig*
Door mijn rekeningnummer in te vullen geef ik toestemming voor automatische incasso van 30,- per jaar.
Akkoord voorwaarden en privacybeleid*
*Verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kozijn met draai-/kiepraam en schuifraam

Nieuwsberichten | 26 september 2022 | 05:09

Onderhoud van de kozijnen 
Het is voldoende om tijdens het wassen van de ramen de kozijnen af te nemen met een natte doek of zeem. De sponning (zijkant van het kozijn) en de draaiende delen moet u goed reinigen in verband met waterafvoer en soepel open en dicht doen van ramen en deuren. Voor het schoonmaken van de kozijnen mag u geen schuurmiddelen, chloor of zuren gebruiken. 

Het is niet toegestaan om de kozijnen te schilderen, ook niet aan de binnenzijde, er in te boren of te schroeven. Dit kan lekkage en roest veroorzaken. Als u toch iets wilt bevestigen aan de aluminium kozijnen gebruik dan speciale verwijderbare dubbelzijdige plak strips. 

Aan de houten aftimmering rondom de aluminium kozijnen of aan het plafond kunt u gordijnen of andere raambekleding bevestigen. 

Draai-/kiepraam onderhouden en afstellen 
Het raam in de buitenkozijnen is een draai-/kiepraam, dit is een raam dat zowel kan draaien als kiepen. De kiepstand wordt gebruikt voor extra ventilatie, het raam staat dan op een kiertje. Het is ook mogelijk om het raam helemaal open te zetten door middel van het draaisysteem, zoals u dat waarschijnlijk gewend bent. Het raam draait naar binnen toe open, dit is handig als u bijvoorbeeld een screen of hor heeft. 

Als het raam dicht is en de kruk naar beneden staat, is het raam afgesloten. Als u de kruk horizontaal draait komt het raam in de kiepstand en valt het raam alleen aan de bovenzijde naar binnen open. Als u de kruk vanuit de gesloten stand helemaal verticaal naar boven draait, komt het raam in de draaistand en kunt u het raam helemaal opendraaien. Het is belangrijk dat u alleen aan de kruk draait als het raam dicht is. 

Onderhoud van een draaikiepraam
Voor onderhoud van uw kozijnen ramen en deuren heeft Habion een service & onderhoud contract afgesloten. Indien nodig kunt u siliconenspray of teflonspray gebruiken voor het smeren van uw draai-/kiepraam. Gebruik geen olie of andere vetproducten.