"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid*
*Verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Woonachtig*
Door mijn rekeningnummer in te vullen geef ik toestemming voor automatische incasso van 30,- per jaar.
Akkoord voorwaarden en privacybeleid*
*Verplichte velden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Chris (78) is dolblij met nieuw woonproject voor ouderen: “Ik vind het geweldig”

Nieuwsberichten | 15 februari 2022 | 03:02

Van de inkoop van koffie tot de selectie van nieuwe bewoners: bij Liv Inn in Hilversum hebben de bewoners zélf de regie.  Zo is te zien op een filmpje bij RTV Noord Holland. Het is een woongemeenschap voor ouderen, waarbij iedereen zelfstandig woont, maar waar samen leven centraal staat. 

“Ik vind het geweldig, echt waar,” vertelt Betty Vonno (84). Ze is één van de nieuwe bewoners van Liv Inn op de Vaartweg in Hilversum. “Voordat ik hier kwam wonen, vereenzaamde ik een beetje. Maar als ik nu naar beneden ga voor een kopje koffie, is er altijd wel iemand om een praatje mee te maken.”

​​​​​​​De centrale ontmoetingsplek, het hart genaamd, bestaat uit een woonkeuken, een bar, een kapsalon en een theater, waar het drumstel al klaar staat op het podium. Bewoonster Annet Meeuwesen geeft een rondleiding: “Hier is het atelier, waar je kan schilderen en daarachter is een ruimte voor houtbewerking, voor de mannen – en vrouwen – die willen zagen.”

De Liv Inn komt uit de koker van Habion, die door heel Nederland huisvesting biedt aan ouderen. Coördinator Carola van den Berg: “We gaan de komende anderhalf jaar experimenteren met deze nieuwe woonvorm en kijken hoe dit bevalt.” Ouderen die in aanmerking komen voor sociale huur, zijn welkom. “Het gaat om meer dan wonen alleen, je moet willen meedoen met de community.”

“Ik was twintig kilo afgevallen en nu ben ik weer op gewicht. Ik wil hier niet meer weg”

CHRIS EERDEN (78)

Chris Eerden (78) ziet het als zijn redding dat hij hier is komen wonen. “Twee jaar geleden kreeg mijn vrouw een ongeluk, waardoor ze zware alzheimer kreeg. Daar ben ik bijna aan onderdoor gegaan.” Hij viel zo’n twintig kilo af en zat niet lekker in z’n vel. “Maar sinds ik hier woon, gaat het weer de goede kant op. Ik ben weer bijna de oude Chris.”

Ook Carola ziet bewoners opleven bij Liv Inn. “Ik sprak laatst een mevrouw die zei dat ze schor was van het vele praten, dat was ze niet meer gewend. Mensen vertellen mij dat ze weer vrienden maken hier.”

Er zijn nog appartementen beschikbaar. Samenwonen kan ook. “En als je op een gegeven moment meer zorg nodig hebt, dan gaan we dat regelen,” aldus Carola.

Terug naar nieuwsoverzicht